Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
10 augusti 2008 under Noterat | kommentera

Kulturstress

Emma Emma

Är jag ensam om att känna mig stressad över att inte hinna med en bråkdel av allt jag vill göra i kulturväg? Speciellt i festivaltider. Hur bra initiativet än är, får jag faktiskt lite ångest över Stockholms Kulturfestival. mycket att se och göra, lite tid… Hur hinner folk med?

I går kom jag i alla fall – äntligen – iväg och såg min gamla Arty-kollega Marcus Lindeens underbara Ångrarna på Stockholms Stadsteater. Det ångrar jag inte.

En av de häftiga sakerna med Marcus är att han har hittat en helt egen genre. Ett slags gestaltad och iscensatt journalistik, där han lyfter fram olika, gripande människoöden. I det här fallet två som har bytt kön, och sedan ångrat sig. Det är inte var dag man stöter på nya genrer, och jag hoppas innerligt att Marcus får möjlighet att utveckla sin.

Har du inte hunnit se den, har du fortfarande chansen på ovannämnda Kulturfestival.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas