Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
17 juni 2008 under Noterat | kommentera

Utbildning och entreprenörskap

Tobias Tobias

På tisdagskvällen går jag förbi Mötesplats Stockholm som har tema kulturentreprenörskap.

Ni som följer bloggen vet att jag tycker det gått inflation i det ordet, men jag gillade rubriken för kvällen: ”fler kulturentreprenörer för ökad mångfald”. Så tror jag verkligen att det är. Ju fler som ser till att saker blir gjorda, från alla möjliga perspektiv, desto större mångfald. Jämför med att enbart offentligt stödda institutioner får breda ut sig eller att enbart stora kulturindustriföretag dominerar.

Diskussionen om kulturentreprenörer sätts ofta i sammanhanget att ”vi” (=Sverige) måste utbilda dem, men Tom Hedqvist, bland annat rektor för Beckmans Designhögskola, konstaterade klokt att driva företag är något man först lär sig efter utbildningen, inte minst genom att själv begå en mängd misstag.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas