Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
1 juni 2008 under Noterat | kommentera

Klokaste kommentaren

Emma Emma

… om kultursponsring kom utan tvekan från Barbro Hedvall i helgen under rubriken ”Mycket väsen för ingenting”. Om siffrorna från Kultur & Näringsliv stämmer, och den sammanlagda kultursponsringen inte uppgår till mer än 90 miljoner, är det verkligen mycket väsen för ingenting eller, i alla fall, för väldigt lite.

Bättre då att lägga kulturpolitiskt krut på att öka och effektivisera den offentliga finansieringen.

Men det verkar inte alls vara den väg man vill vandra. Istället vill alla utöka samarbetet mellan kulturen och näringslivet, Stockholms stads kulturförvaltning, Kulturrådet… listan kan göras lång.

(Även om man förstås kan fråga sig om siffrorna från Kultur & Näringsliv är helt rättvisande. I undersökningen sägs till exempel privata donationer uppgå till några futtiga miljoner totalt, samtidigt som det ryktas att Moderna museet enbart i fredags, på sin galamiddag, fick donationer vars värde vida, vida, vida översteg det beloppet…)

2 kommentarer
  1. Elisabet skriver:

    Ja, och kolla vad Kulturrådet själva kan om sponsring i förhållande till donationer på http://konstenochkulturen.blogspot.com/

  2. Emma Emma skriver:

    Wow! Och vad dumt av flera skäl. Dels, som du säger på din blogg, för att man just behöver särskilja det i skattesammanhang. Dels, som forskaren i mig säger, att det är idiotiskt ur forskningssynpunkt om man inte kan särskilja dem.

    Har du påpekat det för Kulturrådet?

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas