Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
19 maj 2008 under Noterat | kommentera

I underhållningsindustrin

Tobias Tobias

Två av helgens notisnyheter som ringar in utvecklingen i underhållningsindustrin:

Skivbolagen tappar sin ställning ytterligare? Hiphopartisten 50 Cent snackar enligt rykten kontrakt med News Corp, som utöver en mängd tidningar äger MySpace. Siffran 300 miljoner dollar har nämnts. News Corp skulle utöver 50 Cents musik också få kontroll över turnéer, filmprojekt och merchandise. Jämför med Madonnas avhopp från Warner till konsertarrangören Live Nation.

Jakten på underhållningsföretag går vidare. Amerikanska staten Georgia erbjuder skattelättnader till bolag som producerar film, tv, musikvideo och datorspel. Incitamenten inkluderar 20 procent skatterabatt till att börja med, och – ”om företagen inkluderar en animerad PR-logo för Georgia i slutprodukten – ytterligare 10 procent. Notera: animerad logo. Haha. Kampen är hård om de här bolagen.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas