Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
28 mars 2008 under Noterat | kommentera

Pelle Snickars om medieutvecklingen

Tobias Tobias

Apropå Statens ljud- och bildarkiv så har de en mycket läsvärd forskningschef, Pelle Snickars.

Han dyker upp då och då i de allmänna spalterna, framför allt på SvD:s under strecket-sida. Senast skrev han om att filmbranschen är fast i sitt fokus på bio som distributionsform och missar webbens potential. Han hänvisar till det jag själv känner av: några lagliga, väl fungerande alternativ för att se nya filmer i hemmet finns inte. En lantis eller småbarnsförälder har därmed två val: ladda ner via Pirate Bay (eller motsvarande) eller vänta ett halvår. Citatet är tänkvärt:

För femtio år sedan menade filmbranschen att tv inte borde få sända efter klockan sju på kvällen, eftersom det skulle kunna konkurrera ut biograferna.

På Ljud- och bildarkivets webbplats finns Pelle Snickars artiklar samlade. De erbjuder en bra genomgång av litteratur och tankar kring användargenererat innehåll, YouTube och hur de tekniska framstegen påverkar den kulturella globaliseringen.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas