Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
26 mars 2008 under Noterat | kommentera

Kultur i regional utveckling (Stockholm)

Tobias Tobias

Till slut kommer även Stockholmsregionen med en utredning om kulturens roll i regional utveckling. Bakom står Stockholms läns landsting och enheten med det härliga namnet Regionplane- och trafikkontoret.

Den lilla rapporten (”Kultur i regional utvecklingsplanering”) innehåller en god genomgång av exempel och tankar i det här ämnet. Jag har inte läst den noga, men det verkar som att rapporten är bra om man vill hålla sig uppdaterad i vad kultur kan medföra för regional utveckling. Som komplement till ITPS-rapporten kanske (nu ”officiell” och tillgänglig igen).

Stockholm har annars varit passiva när det gäller offentlig planering på det här området. Det har fungerat ändå: Stockholm har ett stort försprång eftersom det – hittills – finns flest individer och verksamheter inom kultursektorn och kreativa näringarna i huvudstadsregionen (även relativt sett).

Men nu börjar alltså Stockholm, både staden och regionen, fundera – och vad jag har förstått är det här bara början.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas