Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
16 februari 2008 under Noterat | kommentera

Kulturchefsblogg

Emma Emma

Du följer väl Eric Sjöströms blogg om hans första 100 dagar som chef för Kulturhuset? Det är ett utmärkt sätt att få en inblick i lite praktisk kulturledning.

Även om jag ska erkänna att jag var lite orolig när jag hörde talas om projektet. Att vara ny chef och blogga är nämligen inte en given kombination.

Hade jag till exempel bloggat under mina 99 dagar som vd för Föreningen Kultur & Näringsliv, hade det redan dag fem stått: ”ont i magen, inser att jag har gjort ett stort misstag som tagit detta jobb och lämnat ett jag älskade”. Och dag 100 hade bloggen fått ett överdrivet dramatiskt slut med orden: ”jag har sagt upp mig”.

Fast nu är ju Eric förstås en mycket bättre chef än jag någonsin kommer att bli, så jag är övertygad om att det kommer att gå jättebra för honom, både med bloggandet och chefsskapet.

Och för mig, som har lämnat det praktiska chefsskapet därhän, till förmån för det teoretiska, är det förstås helt suveränt att få följa hans blogg och kunna uppmuntra mina studenter att göra detsamma.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas