Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
28 januari 2008 under Noterat | kommentera

Betydelsen av uthållighet

Tobias Tobias

husmurlyn_small.jpg

Känner ni igen det här huset? Troligen inte. Inte ens om jag säger att här produceras världhit efter världshit, bland annat till Madonna, Britney Spears, Janet Jackson och Celine Dion?

Här sitter Murlyn Music och jag var där nyligen för att träffa grundaren och vd:n Christian Wåhlberg. Det var för forskningsprojektet för Nordic Innovation Center, “A penny for your thoughts!”.

Det har blivit några intervjuer för det här projektet nu och det blir allt tydligare hur viktig uthålligheten är. Ofta hör man ju bara om framgångssidorna när succéhistorier skrivs, och ofta är de begränsade till de senaste åren.

Men Christian Wåhlberg på Murlyn, exempelvis, började med att driva skivaffär på 80-talet och gått på en mängd törnar under resan: inte minst val av dåliga partners. Det har varit en lång resa till den där försäljningen av en del av bolaget (till Novax) som innebar lite pengar häromåret.

Vi börjar strukturera analysen till en ”guidebok” och tålamod och ständig förändring kommer vara två viktiga råd, även om de i princip gäller allt företagande.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas