Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
16 januari 2008 under Noterat | kommentera

Skivbolagen gör sig av med jakthundarna?

Tobias Tobias

En av de stora ”majorbolagen” i skivindustrin, EMI, har hotat med att lämna IFPI, skivbolagens organisation som representerar 1.400 skivbolag i 75 länder.

Skivbolaget för också diskussioner med andra majors om att förändra prioriteringarna och strukturen för andra organisationer, däribland RIAA (Recording Industry Association of America). Inget skivbolag, rapporterar Variety, är nöjd med IFPI:s nuvarande roll som ”jakthund”.

De här förändringarna kan få stora konsekvenser på fildelningsdiskussionen internationellt, eftersom RIAA och IFPI har varit två av de mest högljudda och anklagande aktörerna (ihop med de amerikanska filmbolagens organisation). Flera skivbolag har trots allt under en tid velat införa möjligheter för oskyddade downloads. I vissa fall till och med börjat med, som EMI på Itunes.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas